Advendo toneel
 
Over ons

Over ons

Bestuur

  • Voorzitter: Tonny Lammers
  • 1e Secretaris: Wendy Gietman
  • 2e Secretaris: Sandra Spexgoor
  • Penningmeester: Marion Jacobs
  • Algemeen: Riet Helsdinge

Advendo Lichtenvoorde

is opgericht in 1925 door Nellis Paasschens en de oude van Wijngaarden ‘van de molen’.

In 1946 was de eerste uitvoering en vanaf toen werden er elk jaar twee uitvoeringen gegeven, waarna aan het eind van de tweede uitvoering een bal volgde.

Advendo speelde in heel de omgeving, desnoods op platte wagens. Tot de jaren 1972 speelde Advendo bij de Koppelpaarden op een eigen gebouwd podium, dat voor elk feest steeds moest worden afgebroken.

Uiteindelijk was dit niet vol te houden en moest er een andere locatie worden gezocht. Dit heeft uiteindelijk twaalf jaar geduurd! Maar het bestuur en de spelers waren gebleven, dus in 1985 werd er weer een toneelstuk op de planken gezet.

Omdat iedereen de smaak weer goed te pakken had is er vanaf toen ieder jaar weer trouw een toneelstuk opgevoerd. Tegenwoordig zijn er ieder jaar in maart 4 uitvoeringen van het toneelstuk.

In 2016 kwam er een verzoek om een extra uitvoering te geven voor leden van de Zonnebloem. Dit is een groot succes geworden, waardoor we deze middag als vaststaand hebben ingepland. De uitvoeringen voor regulier publiek zijn op de donderdag, vrijdag en zaterdagavond.